Hästekipage

Ryttare Paulina Skantz
Häst Duceur/Paddington ”Paddy”
Mitt namn är Paulina Skantz och jag är född i april 93, vilket innebär att jag blir 19 år i vår och nybliven young rider. Jag är en satsande tävlingsryttare och vill hela tiden lära mig och utvecklas så mycket som möjligt. Men för att lyckas måste man vara två, så till min hjälp har jag min otroligt fina häst Duceur!
Duceur, mest känd som Paddington eller ”Paddy”, är en Rheinländervalack(tysk imp.) född 2000. e: Diagonal, ue: Domburg, som i sin tur är e: Donnerhall. Paddington blev min den 7 juni 2010 och meningen var att vi skulle satsa stenhårt på att komma så långt som möjligt i framför allt hoppningen. Dock blev starten inte riktigt som vi tänkt oss och vägen dit blev kantad av en del skador. Så under den tiden jag ägt honom har vi enbart lyckats träna och tävla ordentligt i drygt ett år. Men under det året har vi hunnit mycket! Vi har hittills startat upp t.o.m 1,10m i hoppning och målen med 2012 är att tävla 1,20m i hoppning, starta någon/några LA dressyr och även debutera fälttävlan.

—————————————————–

Ryttare Mia Sunnman
Häst Kanel
Jag heter Mia Sunnman bor i Vaxholm och har stoet Kanel.
Vi står uppstallade på Lotteräng gård i Vallentuna.
Kanel är 10 år och e. Don Primero- Gaguin de Lully. Hon har gångartsdiplom med bla. 10 på trav. Hon köptes i mars 2011, tunn och lite riden, så jag har mycket att jobba med.
Kanel är en rödhätta med humör och energi så det räcker och blir över.
Våra långsiktiga mål är att starta Medelsvåra klasser och högre och det kortsiktiga är att delta i div 3 laget i vår.
Hon är sen i sin utbildning  och motsvarar en 6 åring i utbildningsgrad. Så vi har mycket att jobba med.
Själv jobbar jag som sadelmakare på heltid med verkstad i Arninge.
www.sadelmakare.biz

———————————————————–

Ryttare Ida Bröms
Häst Collin
Jag heter Ida Bröms och är 23 år. Min häst heter Collin och är en stor Holsteiner valack, född 2002 e. Cloudio´s Son ue. Landlord.  Jag har haft honom sedan han var 6 år gammal. Vi står nu på Råsta i Sundbyberg.  Vi tävlar i både dressyr, hoppning men det har mestadels blivit fälttävlan för vår del, där vi för tillfället ligger på lätt-klass. I år är även tanken att vi ska vara med och tävla i dressyrlaget för WFRK.

 ————————————————————————

Ryttare Emma Jonsson
Häst: Dolores ”Dolly”
 Mitt namn är Emma Jonsson. Jag har sedan våren 2009 ägt Dolores ”Dolly” som är ett isabellfärgat sto född 2004. Vi kämpar på i både dressyren & hoppningen och har varit ute och tävlat lite lättare klasser med jämna mellanrum och oftast med godkända resultat. För tillfället tar vi det lite easy och har inga direkta mål mer en att få mer rutin och en jämnare ridning!

—————————————————————

Ryttare: Mona Beckman
Häst:Arno van de Zuuthehoeve, 2006, e Ferro
Arn träffade jag när han landade som 3-åring direkt från lösdriften. Vi har försökt oss på en allround-utbildning där alla grenar egentligen är lika roliga. Här på bilden är det nog Arns absoluta favoritgren; jakt. På fälttävlansbanorna har han tävlats med framgång under Nathalie Blomquist. Nu tränar vi för att komma till sans och lugn på dressyrbanan (inte löst på en kvart) och för att starta i debutantklass i fälttävlan.

—————————————————
Ryttare Anna Öberg
Häst Varians 

Har fått för mig att – i mogen ålder- börja tävla, vilket är helt galet egentligen. Det började med en tantlägerkurs på Nibble i augusti 2009. Rebecca Jarméus är den som ledsagat oss från velodrom i ridhuset till en numer mer sansad galopp. Min häst heter Varians (Varre) ett sto född 1993 e.Vivaldi. Jag är född Sundström och året var 1968:) Varre och jag har krigat tillsammans sedanden 5 januari 2008. Vi har mest ägnat oss åt skogsmullning, att försöka fly från alla bilar vi möter samt åt maktkamper vid lastning. Bitarna har dock sakta börjat ramla på plats och vi har genomfört vår första lokala dressyrtävling i Södertälje, en riktig rysare vill jag lova. Jag har ett uppdrag för klubben som sekreterare och är den som ska försöka hålla koll på alla medlemmar. Vi håller till i ett kollektivstall på Rydboholms Gård tillsammans med vår andra lilla fux (Gulliver).

————————————————

Ryttare Linda Berggren
Häst Hoppe Af Thicapo, korsning Hbl/vbl
 

Köptes som en gullig 6månaders ”baby” och resan vi har haft ihop, 8år har varit fylld med tårtar, skratt och ett envist kämpande att det ska gå och rida dressyr på denna häst!
Med hjärtat i halsgropen gjorde vi vår första start 2009 efter en del övertalning, och sedan dess vart jag helt biten, oj så kul detta var! Allt rullade liksom bara på..och ambitionen höjs hela tiden!
2012 sikar vi på att debutera LA samtidigt som vi försöker knipa fler rosetter i LB och är öppen för att rida i dom olika lagen står för..
Varför det vart Waxholm?
En kompis va tidigare medlem, och det verkade va en klubb som verkligen brann för det man gjorde och vilken sammanhållning trots att man kanse inte ens tävlade i samma gren, alla stöttar och ropar glada till rop till varann..och det var juh precis så det var! Helt plötsligt hör man ett hej på en tävling, och man tittar på människan och undrar, vem sjutton kan det va? Måste va nån från klubben, som snabbt presenterar sig som medlem, gud så härligt det är! Hoppas att det fortsätter så!

———————————————————-


Ryttare
Linda Öhrn Lernström

Häst
Scheherazade ”Sessan”. Hon är ett PRE-sto
född 2004 efter Destino II. Mamma ”Ebba” och sonen Don Larsson finns också i stallet (Nibble).
Jag har jobbat som ridlärare tidigare men är nu chefredaktör på VeckoRevyn. Jag har tävlat i hoppning, dressyr och ponnygalopp (Beskrevs med min D-ponny i Ridsport som ”ett mycket spännande ekipage”. Vet inte om det så mycket var min förtjänst… Han sprang och jag hängde med, typ.). ”Sessan” har en bra grundutbildning (inriden av Rebecca Jarmeus) men har inte gjort så mycket på tävlingsbanan innan jag och Charlotte
Debong började att rida henne förra året. Vi började att tävla henne hösten 2011 och har hittills placeringar i LA-dressyr.
Målet är att rida fälttävlan eller något annat?
I vår vill jag hinna med en MSVC-start och vara kvalificerade till
MSVB antingen till hösten eller våren 2013.
Vi tävlar dressyr. Men vi hoppar för Miccan Ericsson och det vore kul att komma ut på nån pay and jump. Hoppningen är kanske inte ”Sessans” paradgren, men hon tycker att det är väldigt kul.
Vi står på Nibble Gård i Waxholm så det föll sig ganska naturligt att bli medlem i Wfrk. Eftersom jag har gått i skolan i Waxholm så känns det ju lite ”hemma”.

—————————————————–

Ryttare Charlotte Debong
Häst Scheherazade (Sessan)
Charlotte Debong har Scheherazade (Sessan) på foder (ägare är Helena Savander). Sessan står på Nibble gård. Tävlar LA dressyr och siktar på start i Msv under våren.

—————————————————-


Ryttare Liese Hanisch
Häst Capotino
Jag är 40 + are som fuskat i allt som som har med häst att göra.
Förflutet i galopp & travvärlden,tävlat i western,ponnygalopp,distans,fälttävlan,hopp & dressyr. Idag mer hästnörd än någonsin. Capotino är född -04 en holländare med hopphärstam, inköpt som dressyr och hopphäst. Capotino landade jan -10 hos mig, vi har haft en lång resa men idag är vi 100% kompisar och åker landet runt på allt roligt jag kan komma på. Målet är fortsatt tävlande i LA klasser i vår och klivet upp i nästa div i höst. Hopptävlande står på listan det med

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s